Powered By Blogger

Totalt antall sidevisninger

Hekling


Jeg er glad i å hekle. Det går mest på luer, sjal og skjerf, men det hender også at jeg hekler tøfler og sokker. Jeg har heklet en liten pompadur, og det er stort sett bare fantasien som setter grenser. Jeg kommer nok til å sette inn noen bilder etterhvert, men for øyeblikket er kameraet mitt ute av funksjon.

Når jeg hekler, henter jeg ofte inspirasjon fra mønstre som jeg finner på blant annet www.garnstudio.no , og så tilpasser jeg mønsteret slik at det passer til meg, min smak, og det garnet jeg måtte ha valgt. Jeg er veldig glad i ullgarn, aller helst alpakka. Denne er myk, lett og veldig varm, men den er ikke så formsterk som vanlig saueull. Den egner seg derfor best til småplagg. Alpakka får du i mange forskjellige tykkelser, flotte farger og fra mange leverandører. Prisen varierer sterkt, men det er et nydelig materiale å arbeide med. Anbefales også til mennesker som ikke kan bruke vanlig ull fordi de er allergiske mot lanolin.

Alpakka varmer også når den er våt, slik vanlig ull gjør. Den er veldig slitesterk. Hekla ullsokker i alpakka er nydelig å ha på føttene, og alpakka tover fantastisk bra. Anbefales til tøfler.


Lue til liten nabo  22.03.2010

Jeg har ei aldeles nydelig, lita tulle som nabo. Hun er to år gammel, og ønsket seg lue med blomst. Det ble en liten hatt, og her er resultatet. Det er en liten perleknapp midt i blomsten, men det var ikke så enkelt å få fint fram på mobilkamera...

Hatten er heklet etter inspirasjon fra garnstudio sine sider. Jeg har brukt et nydelig garn som heter baby silk fra "du store alpakka". En nydelig kvalitet med 80 % babyalpakka og 20 % silke. Jeg har brukt dobbel tråd, og heklenål 4,5 mm.

Nå skal jeg i gang med skjerfet, som blir heklet med enkel tråd i samme kvalitet. Så får vi håpe hun ikke vokser fra alt i løpet av sommeren...Og slik ble skjerfet. Litt lettere å se detaljene her enn på det lille bildet i innlegget i bloggen. Det er samme farge som hatten, men bildene er tatt i forskjellig belysning. Dette bildet er nok riktigere i fargegjengivelsen.