Powered By Blogger

Totalt antall sidevisninger

Perlebroderier


Perlebroderier var den første formen for håndarbeide jeg startet med. Jeg begynte i 1986, og ble fort hekta. Jeg bruker teknikken som også blir kalt grønlandsk perlebroderi, og til denne teknikken er det oftest anbefalt å bruke TOHO-perler, som er japanske kvalitetsperler. De fleste mønstre bruker størrelsen 9/0, men nyere mønstre bruker også størrelsen 11/0, som er noe mindre. IKKE bruk rocailles til denne teknikken, de har for små hull, og er for ujevne i størrelsen. Resultatet vil kanskje ikke bli godt, og du vil slite for å gjennomføre arbeidet.

Klokka med fugler til høyre er laget etter mønster fra norsk perleservice. En side som har mye fint og mange gode råd. De fleste mønstre er godt forklart, og enkle å arbeide etter. Perlene (9/0) er ca 2.7 mm store, så ikke begynn med alt for store arbeider.

To gode sider for mønstre og materialer:
http://www.norskperleservice.no/index.html
http://www.jm-perlen.dk/

Personlig bruker jeg sabatråden som de selger på jm-perlen, og synåler størrelse 10. Jeg kan ikke fordra lange nåler, så jeg bruker standard lengde. ved bruk av 9/0-perler syr jeg med dobbel tråd, til 11/0 bruker jeg enkel.

Arbeidene blir sterke og smidige, men også ganske tunge.