Powered By Blogger

Totalt antall sidevisninger

søndag 18. mars 2012

VÅR!

Detalj fra det nye osebergskipet.
Våren er her, og med den kommer energien tilbake samtidig som det er deilig å se at verden våkner til liv. Jeg har en fantastisk praksisplass for tiden. Sitter i Tønsberg Turistkontor og prøver å selge Tønsberg etter beste evne. En fantastisk merkevare. Vi har så mye flott her, og i dag har jeg besøkt byggeplassen for det nye Osebergskipet.

Dette skipet er i ferd med å bli et utrolig vakkert syn. Med utskjæringer og vakkert trevirke. Det koster tid, krefter og penger å sette i gang et slikt prosjekt, men nå er det jammen noe å være stolt av også. De mener at det skipet som blir bygget i Tønsberg nå er mer korrekt enn originalen inne på Bygdøy. Det ble rett og slett gjort et par fatale feil ved rekonstruksjonen av originalen, som de har rettet opp i dette prosjektet. Båten, som tidligere har blitt regnet som lite sjødyktig, blir nå rekonstruert, og skal sjøsettes 20 juni. De som ikke har vært på byggeplassen enda, bør skynde seg å se. Det er flinke folk der nede som forklarer hva som foregår, og det er et mektig og imponerende syn som møter en.
Visste du forresten at vi har ruinene etter Nordens største rundkirke i Tønsberg? den ligger tvers overfor biblioteket, og er verdt et besøk. Kongsgårdsruinene i Tønsberg er også i ferd med å repareres. Det er den muren som alle kjører forbi i Nedre langgate, som ingen kan se hva er... Nå skal det settes i stand. Det samme håper vi at skal skje med Slottsfjellet. Det kan bli veldig spennende å følge med framover. Slottsfjellet var en av Nord-Europas største festninger, før det brant ned på 1500-tallet. Kan bli spennende å se hva de får ut av et slikt prosjekt. Bergarten der er forresten tønsbergitt, som av struktur kan ligne på den blå larvikitten, men som er rød-brun i farge.

Ellers har vårblomstene satt i gang for fullt her. Krokus og snøklokke blomstrer i hagen, og påskeliljene spirer. Det er bare å glede seg. Ha en nydelig helg, alle sammen. Gled dere over de små lysglimtene vi har for tiden! Jeg gleder meg til å gå på jobb i morgen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar