Powered By Blogger

Totalt antall sidevisninger

lørdag 16. mars 2013

Yngel :)

Fiskeyngel er langt morsommere enn ormeyngel. I dag oppdaget jeg at eggene som ancistruspappa har passet så godt på, har blitt til bitte små ancistrusbabyer. De har fremdeles den gule plommesekken på magen, og om noen dager må jeg nok putte dem i fødekassa, for at de ikke skal gå i filteret mitt. Håper på noen som kan vokse seg store og sterke. Det tar ca to år før de er kjønnsmodne, så la oss slå ihjel myten om at akvariefisk bare lever et halvt til et år. De kan bli gamle, så fremt de får riktig behandling.

Akkurat nå kan jeg ikke ta bilder av dem, for pappaen passer sånn på at det er så vidt jeg klarer å skimte dem innerst i hula, og i tillegg blir de rimelig stresset av blitsen, som er nødvendig for at jeg skal få nok lys. Så jeg får la dem være i fred, og vokse seg litt til. Når de begynner å stikke snuta på utsiden av hula, får jeg heller finne fram kameraet igjen.

Gleder meg til å se hvor mange som vokser opp av dem!... Og ikke minst, jeg gleder meg til å se hvor mange de faktisk er :)

Jeg håper selvfølgelig også på at leksparet mitt finner ut at det er moro å sørge for å føre slekta videre, slik at det blir en del kull framover.

Ha en riktig god helg!

2 kommentarer:

  1. Så spennende :) Gleder meg til bilder ;)

    SvarSlett
  2. Håper jeg får tatt noen bilder om noen dager. Det er ikke så enkelt mens pappa gjør sitt beste for å skjule barna sine. Ancistruspappaer er faktisk veldig gode fedre, de tar faktisk ikke til seg næring hele tiden fra eggene er lagt, til ynglene er noen dager gamle og har brukt opp plommesekken sin. Imponerende. Dersom du har en veldig ivrig han, så kan de faktisk dø av det, for de sørger for å få nye egg før de rekker å spise seg opp litt...

    SvarSlett