Powered By Blogger

Totalt antall sidevisninger

mandag 14. februar 2011

Nye strikkepinner!

Jeg var en smule frustrert i går over spisse strikkepinner. Så, i dag har jeg investert i nye, fra PRYM. 2 mm blanke strikkepinner. Disse fungerer utmerket, og jeg kan bare anbefale å legge den tieren ekstra i pinnene. De blir jo ikke utslitt med det første. Selvfølgelig vil alltid så tynne pinner bli spissere på tuppen enn de tykke pinnene, men det får da være grenser. Litt kjedelig strikke hull på fingrene.

Så, da har vi begynt å strikke tynne ullsokker til en liten pode. Hans bestilling var svarte, grå og hvite. Det ble en koksgrå melering fra fantasy. Ganske tynt garn, så det tar nok litt tid før de er ferdige. Godt garn å jobbe med, selvfølgelig forsterket ettersom det er til sokker. Egentlig anbefaler de litt tykkere pinner til dette garnet, men så tynt garn nupper mindre og holder seg penere dersom du gidder ta deg bryet med tynne pinner.

Ellers ser det ut til at jeg "stjal" saksa til søstra mi når jeg var på besøk hos henne i går. Kan hende hun skal få den igjen i ettermiddag... Litt småflaut akkurat det der. 

Forresten er det ganske deilig nå som jeg slipper å nilese mønstre for å strikke sokker. Veldig greit når det går litt av seg selv ;)

Håper dere har en strålende dag. Med eller uten feiring!

4 kommentarer:

 1. Fina sockor du stickar, värmer nog gott och får plats i stövlar, det brukar ju annars vara ett problem. Men jag gillar nog bäst såna bambustickor kanske lite spetsiga men mera levande mellan fingrarna..Annars betalar jag också gärna en tia extra för kvalitet.
  Ha det fint :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk. Jeg er også veldig glad i bambuspinner, men når de skal være to mm tykke, har jeg en tendens til å knekke dem... Har bambus fra 3.5 mm og oppover, men da synes jeg sokkene blir litt for tykke.

  Så får vi se hva jeg skal begynne med når alle har fått sokker ;)

  SvarSlett
 3. Jeg er sånn passe fornøyd med bambus... men - betaler gjerne en tier ekstra for gode metall-pinner - uten emalje :) Ryddet litt i strikkepinneskuffen min, og fant ut at jeg må da ha strikkepinner og heklenåler for flere tusen kroner!!! I hvert fall hvis jeg tar med dem jeg har på hytta, også. Må jo liksom ha noen... er ikke alltid like flink til å avslutte et arbeid, og så hender det at barna skal bruke noen pinner og så er det jo en hel haug med forskjellige tykkelser og lengder... og så må jeg jo alltid være parat til å kunne bruke en pinne, for det er jo langt til byen ;)

  Det er i hvert fall moro å strikke ;) Hos meg går det mest i votter for tiden... sokker har jeg strikket uten oppskrift siden jeg var 12 år, og har videreutviklet dem til å bli "perfekte" ;) Nå har jeg i høst - endelig - lært meg å strikke votter uten oppskrift :) Veldig praktisk!!!

  SvarSlett
 4. For meg var å strikke votter noe av det første jeg gjorde uten oppskrift. De er jo ikke så store, så det gikk så mye radigere enn med skjerf ;)

  Hælfellinga har vært det vriene for meg, men har lært et par alternative teknikker nå.

  SvarSlett